На пресконференцията след втората среща между Орадя и Балкан наставникът на домакините Кристиян Аким направи изявление, цитирано от официалния сайт на румънския клуб.


"Въпреки отсъствието на Мартин Зино и включването на Артурас Валейка, който не игра в първия мач и се присъедини към отбора два дни преди втория без тренировки, най-големият ни проблем бе, че трябваше да поставя повечето играчи на непривични за тях постове. Много съжалявам за провала в квалификацията, но съм изключително горд от моите играчи. Те показаха голям характер. Бяхме много близо да стопим изоставането си от първата среща, но в крайна сметка пропуснахме да го направим.


Имахме проблеми с играта ни в защита. Също така направихме доста пропуски при отворени стрелби, и то от хора, които обикновено не пропускат от такива позиции. Не мога да повярвам, че Мандаке и Пашалич ще изиграят мач с 0-9 при стрелбите си от тройката.


В последните решителни секунди, въпреки че нямах право на таймаут, поисках да бъде направен фаул. Преди този фаул обаче имаше ситуация, която можеше да бъде санкционирана от арбитрите, но няма да я коментирам. От друга страна, съперниците ни пропуснаха един наказателен удар, което и искахме, тъй като ни оставаха 11 секунди за последно нападение. В тях исках от Тротър да изиграе ситуацията по друг начин, но не стана. Въпреки всичко той игра силно, вкара 11 точки и направи 9 асистенции. Мартин Зино е контузен, това стана в края на първия мач. Изследванията показаха, че той ще отсъства от игра поне два месеца."