Ремонтът на детска ясла „Здравец” в Ботевград ще започне в началото на юни. Изпълнителят е избран чрез процедура по възлагане на обществена поръчка. Това е софийската фирма  „БМ-Груп-Инженеринг ЕООД”. 


 „Реализирането на ремонтните дейности няма да приключи до началото на новата учебна година. Затова децата от детската ясла са разпределени, по график, в другите детски градини през летния период. До първи септември трябва да е приключил ремонтът в детска градина „Детелина”, която понастоящем се води филиал към детска градина „Иглика”. Там ще бъдат преместени децата от детска ясла „Здравец” до окончателното приключване не ремонтните дейности в нея, което се очаква да се случи до ноември месец, когато е крайният срок по проекта”, разясни кметът Иван Гавалюгов. 


Средствата за ремонт и реконструкция на ДЯ „Здравец” са осигурени от общината по проект „Красива България”. Стойността на проектната разработка е 398 288 лева с ДДС, като от тях 119 964 лв. ще бъдат осигурени  от „Красива България“, а останалата част е съфинансиране от страна на Община Ботевград.