В късния следобед на летище София бяха посрещнати нашите участници в Световното състезание на възрастовата група 11-16 години, които се върнаха от Антверпен заедно с треньорката Добринка Николова и ръководителя на отбора Гая Диланова. Слънчевите усмивки на момичета, както и на многобройните посрещачи, радостта на тяхната треньорка Добринка Николова, както и много цветя, върнаха слънцето в навъсения априлски ден.


Както вече е известно,  тройката Габриела Боевска, Дария Иванова и Стейси Василева зае 4-то място във финалното класиране, но според мнението на треньори и спортни специалисти тяхното представяне на състезанието е достойно за медал. Момичетата са много развълнувани и доволни от постигнатото. Габриела Боевска изпрати послание до всички състезатели по акробатика да не се предават и да воюват за успехите си, както Дария, Стейси и тя направиха на това изключително силно първенство в конкуренция с 37 вида.



Женската двойка Теодора Кръстева и Теодора Георгиева, не влезе във финала, но показа, че на следващите големи състезания ще воюва за много по-добро класиране. Двете Теодори споделиха, че колкото повече тренират, толкова повече натрупват самочувствие и спокойствие на квадрата. Поставили са си цел да намерят начин по-бързо да преодолеят притеснението си по време на състезанията, за да могат да покажат напълно възможностите си.


Добринка Николова, треньор на женската тройка, е много развълнувана от успеха на своите състезателки. Тя сподели: "Напрежението беше огромно. Всеки треньор на мое място би изпитал същото. Момичетата са добре подготвени не само спортно-технически, но и като психическа устойчивост. На такова напрежение по време на състезанието не всеки би издържал. Първият ден те играха 35-ти поред - целият им ден мина в напрежение! На втория ден бяха по-спокойни, въпреки че всяко състезание крие рискове и изненади. Доволна съм! Вярно е, че още могат, но съм доволна! Някои ме обвиняват, че съм много строга и взискателна, но ако не съм такава, няма да имаме успехи. Може и да греша - сигурно понякога греша, по-рязка съм, повдигам тон, но го правя за тяхно добро. След състезанието няколко съдии дойдоха да ме поздравят и да ми кажат, че момичетата заслужават медал. Това е най-важното! Дай Боже нашият успех да е най-ниското стъпало за следващите български женски тройки - да стигнат по-нагоре!


Гая Диланова за първа година е в нова позиция - ръководител на отбор и е видяла състезанието в необичаен за нея план: "Не очаквах, че е толкова притеснително да гледаш извън квадрата. Всеки път, когато нашите момичета играеха, част от мен плачеше от радост, че се представят толкова добре, но в същото време страдах, че аз не съм на квадрата, а гледам отстрани. Щастлива съм, че бях полезна."


Посрещачите бяха много и отрупаха момичетата и треньорката с цветя и подаръци.


Пожелаваме си същото щастие да изпитаме и на 11 април, когато ще посрещнем на летище София смесените двойки Мариела Костадинова / Панайот Димитров 13-19 години и Михаела Велинова / Ивайло Люцканов 12-18 години.