И тази година акробатките на Балкан започнаха ударно участието си на републиканските първенства. В първия шампионат в Сливен в края на миналата седмица, който бе за най-малките и за младша възраст, възпитаничките на Добринка Николова отново спечелиха множество титли и отличия.


Отлично се представиха най-малките ни акробати от 9 до 11 години, за които това бе първото им състезание. Те спечелиха отборната купа за първото място. А освен това в индивидуалната надпревара завоюваха два медала и много призови места.


Със сребърното отличие е 9-годишната Стейси Василева. Тя получи най-високата оценка за техническо изпълнение и артистичност от всичките 81 деца, каза Добринка Николова. Отлично изигра своите съчетания и Стефани Цанова, която заслужи бронзовия медал. Много добре се представиха и другите участници от Ботевград. Четвърта е Габриела Боевска, на шесто място е Василена Рабохчийска, десета е Бисерка Ангелова, на 15-то място е Станислава Симеонова.


Успехът на ботевградските акробати в Сливен продължи и втория ден при младшата възраст. Двойката ни Натали Маринова и Ванеса Ангелова е с 2 златни медала - в многобоя и на баланс, и със сребърен за темповата комбинация.


Тройката на Балкан в състав Нанси Пантаротто, Гая Диланова и Цветелина Данчева спечели три сребърни медала в трите комбинации. Като задължително трябва да се отбележи, че нашите момичета бяха с три години по-малки от победителките от Бургас.