Община Ботевград е разработила проект за финансиране на трети и четвърти етап от реконструкцията на градския парк. Такава възможност се предоставя по Програмата за развитие на селските района. Общината ще кандидатства за средствата по процедура чрез подбор на проектни предложения – Площи „Изграждане и/или обновяване на площи за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществените потребности”


Проектните предложения се приемат от Държавен фонд „Земеделие” чрез Информационна система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз в България. 


Община Ботевград е допустим кандидат, тъй като попада в обхвата на общините от селските райони на Република България, и може да подаде едно проектно предложение по настоящата процедура. Максималният размер на общите разходи, предвидени в проекта, не може да надхвърлят левовата равностойност на 400 000 евро. 


Общинският съвет даде съгласие общината да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ с проектно предложение „Реконструкция и благоустрояване на градския парк в Ботевград – зона 3 и зона 4”.