Преди броени дни приключиха ремонтните дейности на последните за тази година улици в Трудовец - „Бистрица“ (140 метра), „Васил Цоцов“ и главната в махала „Манастирица“. Асфалтирането бе извършено от работници на БКС, а средствата за вложените материали - малко над 50 000 лева, бяха предвидени в програмата за капиталовите разходи за 2018 г.


„1 200 метра е общата дължина на асфалтираните улици в Трудовец, като някои от тях не бяха ремонтирани още от времето на социализма. През миналата година по някои от тези улици бяха подменени водопроводите, а сега - положен асфалт. Приключи и ремонтът на покрива на детската градина, в момента сменят дограмата. Завърши частичният ремонт на читалището. Продължаваме да работим по още няколко неща, останали за довършване. Започна изрязването на две стари автобусни спирки (в посока Правец), ще ги сменим с нови.“ – каза пред наш репортер кметът на Трудовец – Веселин Драганов, като уточни: „През настоящата година всички ремонти в Трудовец са направени със средства на Община Ботевград. Единствено боядисването на църквата се извърши с пари, отпуснати от Дирекция „Вероизповедания” към Министерския съвет.".


По данни на ОП БКС през 2018 година по улиците на Трудовец са положени общо над 500 тона асфалт и 250 тона минерал бетон.


Кметът Драганов сподели, че до края на годината ще изготви подробен отчет за свършеното в Трудовец през годината и ще го качи на сайта на селото в интернет.


„Съвсем скоро ще потърся и мнението на хората от селото за това какво би трябвало приоритетно да предложим да бъде включено в бюджета на общината за следващата година", сподели още той.