Тържественото откриване на новата 2019/2020 учебна година в ОУ „Отец Паисий“ – Врачеш, премина с много настроение, цветя и усмивки. За първи път прага на училището прекрачиха 18 първокласници.


Официални гости на тържеството бяха инж. Марин Бончовски - кмет на Врачеш, Деян Николов - директор на дирекция ,,Обществен ред и сигурност” в Ботевград, представители на Обществения съвет, бивши учители, пенсионери, родители и общественици.


Под звуците на химна на Р България бе издигнат българският трикольор, а под ритъма на барабаните пък учениците посрещнаха знамето на училището. Церемонията по откриването на новата учебна година продължи с тържествен водосвет, отслужен от свещеника на селото – отец Димитър.


Поздравителни адреси, по повод празника, бяха получени от комисията по наука и образование на 44-то Народно събрание, Росица Иванова - началник на Регионално управление на образованието - София регион, Иван Гавалюгов - кмет на Община Ботевград и инж. Марин Бончовски - кмет на село Врачеш.


Директорът на училището - Даниела Дойчева, поздрави учениците, учителите и родителите с началото на новата учебна година и подчерта, че поверената и образователна институция посреща своите деца с любов. Дойчева отправи и призив към големите ученици да вземат най-доброто от своите учители, за да достигнат до високи резултати. Също така тя пожела на първокласниците да пазят и обичат втория си роден дом, а на родителите - да бъдат по-близо до децата си в тяхното израстване. 


Празничната програма завърши с пускане на разноцветни балони в небето и въвеждане на учениците в класните стаи.


Информацията е предоставена от училището във Врачеш.