След своя призив към граждани, симпатизанти и конкуренти в Местни избори 2019, кандидатите от листата на ПП МИР Ботевград стартираха с изпълнението на обществено полезните инициативи, с които заявиха, че ще продължават да работят за подобряване средата на живот на жителите на община Ботевград в дългосрочен план. 


На нов облик се радва градинката на втория площад в с. Врачеш, където кандидатите за общински съветници от листата на МИР Ботевград разчистиха и освежиха, заедно с кандидата за кмет на с. Врачеш Драгомир Григоровски. Съоръженията в градинката бяха ремонтирани и боядисани и вече очакват децата на Врачеш в нови, свежи и приветливи цветове. 


Друга точка от маршрута на групата беше центърът на с. Скравена, където кандидатите изчистиха градинката, а детският кът с катерушка-влакче  беше почистен и изцяло пребоядисан. 


Занемареният железен мост в с. Боженица също беше разчистен от избуяла растителност, в резултат на което стана по-приветлив и по-лесно проходим, а и безопасен, тъй като бе означен с табели.  


Кандидатът за съветник Христо Железарски дари керемиди на човек в неравностойно положение от с. Трудовец, покривът на чиято къща бе изпепелен от пожар. Кандидати за общински съветници от ПП МИР Ботевград, заедно с кандидата за кмет на Трудовец Еленко Иванов, организираха разтоварване и транспорт на керемидите в помощ на пострадалия. Така той ще има възможността да се подготви за зимата и да я посрещне в сух и топъл дом.  


С тези добри дела кандидатите от листата на ПП МИР Ботевград сложиха началото на своята алтернативна предизборна кампания. Нейното провеждане цели да заяви готовността им да се впуснат не в обещания и скъпи предизборни демонстрации, а в предприемането на реални действия, които да добавят стойност към заявката им да продължат своята работа за община Ботевград с морал, инициативност и родолюбие!


 


Купуването и продаването на гласове са престъпления!