Поредната предизборна среща на кандидата за кмет Иван Гавалюгов и кандидатите за общински съветници от ПП МИР се състоя в читалището на Скравена. След като представи листата, Гавалюгов направи кратък отчет на свършеното по време на неговия мандат, като акцентира върху  изпълнението на важните обекти : въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на детската градина, обновяване на оборудването и обзавеждането; ремонт на паметник-костница на Ботевите четници – дренаж , който предпазва сградата и вътрешните части от действието на подпочвените води, ремонт на покрива, благоустрояване на околното пространство; изграждане на съвременни игрища в училището -  баскетболно и футболно, които могат да се ползват от всички желаещи да спортуват в Скравена; извършване на частични ремонти на водопровод и канализация; ремонти в читалището и библиотеката; ремонт на покрива на здравната служба; изграждане на детска площадка до паметник-костница; поставяне на съблекални на стадиона. 


Реализацията на най-съществения проект е в ход – това е подмяната на стария водопровод в селото, която ще бъде извършена със средства по спечелен проект на Община Ботевград, подчерта кандидатът за кмет на Ботевград Иван Гавалюгов.  „Строителните дейности все още не са започнали, тъй като трябва да се освободи техниката, която е специфична – за безизкопно полагане. Очакваме те да започнат през следващия месец“, съобщи той и добави, че за подобряване на водоснабдяването в Скравена бе извърши сериозна инвестиция от ВиК София с подкрепата на Община Ботевград – подмяна на довеждащия водопровод от Чуклето до самия резервоар . Тръбите  за част от него – 2,5 км, са предоставени от Общината, а останалите са закупени от държавното дружество.


Иван Гавалюгов  уведоми присъстващите на срещата, че Общината е осигурила външно финансиране по проекта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на кметството в Скравена и в още няколко административни сгради на своята територия. Строително-ремонтните дейности ще започнат през следващия сезон, съобщи той. 


Кандидатът за кмет пое ангажимент да продължат ремонтните дейности в читалището до привеждане на сградата в изряден вид, както и да бъде завършено цялостното обновяване на детска градина „Детелина“.   В отговор на запитване за съдбата на хижата в селото, която е собственост на Българския  туристически съюз, Иван Гавалюгов обеща да организира среща с нейните стопани, на която да бъде обсъден този въпрос. 


Присъстващите на предизборното събитие поставиха и други въпроси – за неасфалтирани участъци от улици, за старата детска ясла, която беше продадена и за намеренията на нейните собственици  да я превърнат в дом за възрастни хора, за незаконните постройки на ромите, за нерегламентираните сметища, замърсяващи красивата природа на селото, и други. 


„Изключително важно е да идентифицирате проблемите, макар и дребни, и чрез вашия кмет да ги придвижите  до общинското ръководство. Аз лично винаги съм бил изключително радостен, когато инициативата идва от гражданите,  когато има активен кмет с активно работещ обществен съвет. Тогава нещата се случват доста по-лесно. Винаги с готовност сме  разглеждали такива проблеми“, каза на финала на срещата Иван Гавалюгов.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!