Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич бе щастлив, след като неговият тим спечели дербито срещу Берое. Той е уверен, че отборът му тепърва ще изглежда по-добре и похвали двете агитки в залата в Стара Загора.


 „Мога да кажа, че съм много доволен, първо от резултата. И двата отбора хвърлиха много сила и енергия на игрището и мисля, че феновете могат да са доволни. Атмосферата беше наистина баскетболна. Феновете и на двата отбора са много коректни едни към други. Очаквам навсякъде в България да е така и да може фокусът да е върху това, което се случва на игрището, а не извън него“, заяви Арсич пред БНТ.


 „Имахме късмет, че някои важни състезатели от другия отбор натрупаха фаулове и се възползвахме от това. Мисля, че играем по-добре от преди месец-две. Лека-полека се сработваме, но има още много и се надявам да станем още по-добри“, каза още той.


 Относно дебюта на новото попълнение Кейси Бенсън наставникът заяви: „Рано е да се коментира. Той не може да се включи, защото не знае комбинациите нито в нападение, нито в защита. Не познава състезателите от другата страна. Нямам големи очаквания да реагира веднага, но се надявам до Купата всичко да е наред и да може да ни помогне пълноценно.“


 Балкан няма нито една загуба като гост през сезона. „Добре работим, не подценяваме никой противник. Мисля, че имахме и късмет, защото Левски не беше в пълен състав. В София е най-трудното гостуване в шампионата. Рано е още да се дават големи оценки. Хубавото е, че нашата играе е по-добре от преди. Леко оправяме нещата и това ми дава оптимизъм за по-нататък“, заяви треньорът.


 Арсич смята, че победата ще вдъхне самочувствие на отбора преди дербито с Левски Лукойл след седмица: „Със сигурност е малко по-лесно от това, което щеше да бъде, ако бяхме паднали. Колкото обаче и да са важни тези срещи, най-важните са на плейофите и на Купата. Дотогава ще се опитаме да имаме колкото е възможно повече победи“


 Част от психовойната с Левски Лукойл ли са обвиненията са укриване на данъци? „Със сигурност. Аз следя добре баскетбола. Спомням си каква беше атаката срещу Берое, когато взеха Купата. Ние не се занимаваме с това. За нас е важно да имаме добри условия за състезателите, да могат да работят и да напредват. Надявам се да задържим фокуса върху играта. За останалите неща да се занимава администрацията“, завърши Арсич.