„Настроението е перфектно. Притеснявахме се дали ще можем да започнем да тренираме, защото ситуацията с пандемията се развива лошо. Добре е, че вече имаме условия за тренировки. Надявам се малко да се пооправят нещата, за да може да играем пред фенове, когато дойде време за официалните мачове.


 Доволен съм от селекцията. Сега е по-различно от миналата година, защото навреме подписахме договори с българските играчи, които искахме. Те са по-опитната част от отбора. Имаме и трима чужденци, американски състезатели, които са без опит в европейския баскетбол, но са атлетични момчета и мисля, че ще ни дадат това, от което имаме нужда. Надявам се да се сработим и да се представим на добро ниво.


 Не сме уточнили контролите. Говорих с колегите, но трябва да се ориентираме спрямо първите официални мачове, които ще имаме. Има голяма вероятност квалификациите в Шампионска лига да не започнат на 15 септември и ако това стане, ще трябва малко да се забавим с контролите. Ако остане така, че да играем тогава, със сигурност първите контроли ще са около 29 август.


 Няма още нищо официално. Много е сложно да се организират специално квалификациите, където да се играят десет мача в различни страни. Чужденците, при влизане в една държава, трябва да остават под карантина. Ако не се вземе някакво решение на ниво целия Европейски съюз, мисля, че с всички ще има проблем. Надявам се футболните квалификации да свършат работа и за нас и да накарат Европарламента да вземе едно решение, което ще е единствено, за да могат да се организират международни събития. Иначе не виждам как ще стане.


 Не мога да кажа, че имам много впечатления за това как изглежда съставът на нашия съперник в квалификациите Цмоки Минск. Вижда се, че е качествен отбор. Треньорът е опитен, те са имали най-добрите резултати, когато той е бил начело. По-младите състезатели са и много талантливи. Не мисля, че са по-слаби от минали години, но за квалификациите ще е много важно кой по-бързо ще се сработи. Колкото и да е качествен отборът, ако не се почувстват комфортно лидерите в него, няма как той да си покаже пълния потенциал. Във всеки случай не е непреодолим отбор. Ще правим това, което зависи от нас, а като наближат мачовете, ще имаме по-ясна картина за това какво трябва да правим, за да преминем в следващата фаза.


 Не мисля негативно. Вярвам, че всичко ще се оправи и ще започнем мачовете пред нашите фенове, защото това прави баскетболът.


 Няма никакви промени в целите ни. Искаме да спечелим Купата и шампионската титлата. Отборът има потенциал, надявам се момчетата да са здрави, да дадем всичко от себе си и да сме по-добри от миналата година. Тогава стигнахме финала за Купата, надявам се сега да я спечелим."