"Имахме трудно начало на сезон 2019/20, но в течение на времето нещата се подобриха и в най-важните мачове, показахме най-добра игра. Смятам, че участието ни във вътрешното първенството беше успешно. Не съм доволен от решението на БФБ за начина, по който се прекрати първенството, защото не е нормално просто така да изтриеш труда на хората, които са изиграли 20 мача." Това каза старши-треньорът на Балкан Йовица Арсич на заключителна пресконференцията, която БК Балкан даде днес по повод предсрочното прекратяване на сезон 2019/20 заради пандемията от коронавирус. На пресконференцията присъстваха още президентът на Балкан Михаил Михайлов, кметът на Община Ботевград и председателят на фенклуб "Балкан" Видин Велчев. Очаквайте по-късно видео от цялата прескоференция. Ето и цялото му изказване:


 “От моя гледна точка предвид представяне през сезона мога да кажа, че не сме доволни от това как изиграхме квалификации за Шампионска лига. Имахме доста трудно начало на сезона, но имайки предвид, че голяма част от състезателите си заминаха, някои и в последния момент, имахме затруднения при селекцията. Станаха някои грешки и началото не беше много добро, но с течението на времето решавахме проблеми, които се явяваха и мисля, че в най-важните мачове от вътрешното показахме и най-добра игра. Вярвахме, че до края на сезона  щяхме да сме още по-добри, но просто обстоятелствата не позволиха като цяло. Мисля, че участието ни във вътрешното първенство беше успешно. Надявам се догодина да сме още по-добри.


 Според мен решението на БФБ не беше прибързано, дойде късно, защото по-рано имаше бяха създадени всички условия, за да се прекрати първенството. Ясно е какво става като няма условия да се играе. От друга страна, ясно е, че не съм доволен от решението, защото просто така да изтриеш труда на хора, които са изиграли  20 мача, мисля, че не е нормално. Не се сещам някой друг да го е направил този сезон по такъв начин, но това е решение, обръщаме се към следващия сезон и ще се опитаме догодина да ги затрудним още повече, ако се опитат да ни спрат.


Относно въпрос за предстоящия формат на първенството сръбският наставник сподели , че в момента няма яснота, защото няма становище на УС на БФБ: "Ще е сложно да се направят 4 завъртания, ако има 12 отбора, и с европейски турнири ако се играят, не знам как ще се направи календарът. Нашето предложение за Лятна лига не бе възприето сериозно, а не виждам какво по-добро може. Ще е хубаво да се играят четири завъртания, но е много възможно в септември още да не може да се влезе в залите и да не могат да се провеждат мачове."