На 27 февруари - събота, Балкан приема Бдин Видин в първия пролетен кръг на Западната Б група. Срещата е с начален час 14.00 и ще бъде ръководена от съдийска тройка в състав Н. Попов, П. Стойчевски и С. Симеонов.

Мачът ще се играе на градския стадион "Христо Ботев". Футболистите на Балкан стъпиха на неговия терен едва днес, след като през целия  подготвителен период се стремяха да го запазят за официалните мачове.

Неблагоприятните зимни условия попречиха на нормалното протичане на тренировъчния процес. След десетдневния лагер в Правец пред Балкан изникнаха трудности с местата за продължаване на подготовката. Студът и снегът провалиха и последните две преварително планирани контроли. Всичко това е причина старши треньорът Стоян Коцев да не може да даде категоричен отговор на въпроса дали отборът е достатъчно подготвен за старта на полусезона.

За утрешния мач пред Балкан стои и още един проблем - това е отсъствието на един от ключовите титуляри Цветелин Ралчовски заради наказание.

Зелените зимуваха на девето място с актив от 20 точки, събрани от 4 победи, цели 8 равенства и само 3 загуби и положителна голова разлика 15-12. Съперникът му утре Бдин е на последното 16-то място с 10 точки. През зимната пауза обаче ръководството направи доста промени. Привлече нов треньор - Христо Марашлиев, взе 7-8 нови играчи, предимно юноши на ЦСКА, направи лагер в турския курорт Кушадасъ.

Срещата между двата тима през есенния полусезон, играна ввъ Видин, завърши 0-0.