Трима нови баскетболисти се включиха в тренировките на представителната мъжка гарнитура  на Ямбол. Тимът се подсилва солидно в подкошието, като вече на линия е Ричард Амарди. 206-сантиметровият канадец  идва в Ямбол от тима на  „Левски Лукойл“ и е безспорно много класен играч, който при това тренира и с много настроение. Допълнителен плюс е много сериозният му опит в различни отбори,включително и като национал на Канада.


Другите две  нови попълнения в състава  на Ямбол са  млади  състезатели, които са били част от националните гарнитури при подрастващите. Гардът Костадин Лазаров идва от Академик, висок е 193см-роден е през 2000-та  година, а  Кръстан Кръстанов е с година по-голям и   се подвизава в подкошието - висок е  206см. За отбелязване е ,че и получилият контузия срещу бургаския „Черноморец“ Стивън Крун  тренира  пълноценно.


По неофициална информация от тима е освободен Милош Чойбашич. Новото ръководство на клуба, за което подкрепата си обяви и ръководството на община Ямбол, направи  за кратко време необходимото ,за да осигури няколко качествени попълнения  и треньорът Тони Дечев вече има доста опции за различните  постове, както и за ротацията в тима. Сега паузата в шампионата е добре дошла за ямболския отбор, който ще има възможността да търси сработване и обиграване,като явно амбицията ще е в третото завъртане Ямбол  да докаже, че е стойностен състав,който може да дели мегдан и с най-добрите в НБЛ.