В събота, 29 февруари започва третият етап от редовния сезон в НБЛ.  В него отборите играят по същата програма, както и в първите две завъртания.


Балкан гостува в Бургас на Черноморец. Срещата е от 18.00 ч. Тримата рефери са Николай Цинцарски, Татяна Вълчева и Живко Маринов.


 Отборът на Балкан замина за Бургас днес сутринта и тази вечер ще направи тренировка в зала "Бойчо Брънзов". В състава е и картотекираното вече ново попълнение Денислав Вутев.


Според bgbasket.com домакините от Черноморец ще бъдат без един от своите чужденци - Джейлън Фишър. Американският гард се раздели с бургаския тим. Причината за това е скандалът след края на първото полувреме в мача с Берое за Купата, когато Фишър се счепка със съотборника си Роберт Георгиев. Баскетболният сайт съобщи още, че Черноморец няма да може да разчита и на другите двама американци - Джамал Кинг и Блек Рейнълдс, които са в родината си в очакване на визи.


Балкан победи Черноморец и в двата изиграни досега мача в НБЛ. На старта на първенството се наложи в Ботевград с 83-70, а при гостуването в Бургасна 6 декември  спечели много трудно с 88-79. Двата тима се срещнаха и в четвъртфинала за Купата, в който зелените спечелиха леко със 101-53.