Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов бе категоричен, че Балкан няма желание да бъде обявяван за служебен шампион, но според него аргументите годината да бъде нулева са неоснователни. „Зелените“ са лидер във временното класиране, а пред Канал 3 градоначалникът обясни защо според него първенството трябва да бъде окончателно прекратено.


  „Това е единственото разумно и реалистично решение в момента, тъй като няма никакви реални изгледи първенството да може да се възобнови и да завърши по нормален начин от днешна гледна точка. Убеден съм, че всички отбори в лигата това го осъзнават, само че някои, изхождайки от някакви интереси на отбора и неудовлетвореност от временното класиране, изваждат някакви аргументи как трябвало да се изчака още, едва ли не до 15 май, за да се види каква ще е ситуацията и тогава да решаваме. Хипотетично и да има някаква възможност през юни да се довърши първенството, то няма да е в никакъв случай със съставите, с които отборите са били преди спирането му“, заяви Гавалюгов.


  „Още на първата среща желанието на повечето отбори беше, ако има възможност за довършване на първенството, то да е само с публика. Перспективата от днешна дата абсолютно не е в тази посока“, добави той.


 „Единствените, които защитават позицията да е нулева година със сериозен плам и сериозен интерес, това са Левски. Ние не желаем по никакъв повод да бъдем обявявани за служебни шампиони. Няма аргументи защо да бъде нулева година. Това означава, че не са се играли мачовете ли? Константин Папазов пред президента на Балкан на виртуален разговор, на който аз станах свидетел, директно си каза – Познайте, ако ние бяхме на първо място, как щеше да приключи първенството“, каза още кметът на Ботевград.