Световният шампион Италия ще гостува в България без да може да разчита на смятания за най-добър страж в света Джанлуиджи Буфон и атакуващия халф Мауро Каморанези за предстоящата световна квалификация, ексклузивно съобщават италианските медии. Двамата златни медалисти от световното в Германия отпадат от сметките на селекционера на "адзурите" Марчело Липи.

"Двамата ще останат в лагера на националния тим до петък. Буфон има разтежение на адуктора на десния крак и ще бъде извън игра около месец. Каморанези страда от разтежение на бедрото на десния крак и ще трябва да почива през следващите 15-20 дни", съобщи пред италианските медии лекарят на "Скуадра адзура" д-р Кастелаци. Така двамата футболисти на Ювентус със сигурност пропускат квалификациите с България и Черна гора.

Селекционерът на световните шампиони Марчело Липи няма да вземе заместник на Каморанези, а на мястото на Буфон по спешност в "Скуадра адзура" ще попадне вратарят на Сиена Джанлука Курчи, като 23-годишният снажен вратар до сега никога не е обличал екипа на първия тим на Италия.

Контузените звезди на четирикратните световни първенци - Буфон и Каморанези, ще останат със своите съотборници непосредствено преди потеглянето "адзурите" в петък за София.