Недоволните клубове от решението на баскетболната федерация на Северна Македония за начина, по който бе закрито първенството без да бъде обявен шампион, поискаха свикване на извънредно Общо събрание на федерацията и гласуване на (не)доверие към нейната управа. Инициативата е на МЗТ Скопие. За свикването на Общо събрание са достатъчни подписите на 12 клуба (една трета от членовете на събранието), но според съобщенията  се очаква да бъде подписано от по-голям брой отбори в знак за подкрепа на инициативата за промени в македонския баскетбол. След като подписката бъде внесена, президентът Перо Антич  е длъжен да свика извънредно Общо събрание в рамките на 15 дни,


От федерацията излязоха с изявление, че свикването на редовно общо събрание е невъзможно заради забраната за провеждането на публични събития заради ситуацията с коронавируса. Инициаторите обаче не се отказват, те са събрали необходимите подписи и се очаква след падането на извънредното положение да бъде насрочено общо събрание за гласуване на (не)доверие  за работата на сегашното ръководство.


Засега най-често споменаваното име като възможен кандидат за наследник на Антич е Йорданчо Давитков. Той има добра репутация и като играч, и като треньор, и като национален селекционер. И идването му на президентския пост би било "сладко отмъщение" спрямо Антич, който реши да не продължи договора му, след като оглави баскетболната федерация.


В момента Давитков е без ангажимент след изтичането на договора му с тима на Quadsia, с който македонският стратег спечели всичко възможно с тима от Кувейт.