Повече от 8 часа и половина продължи събранието на ръководителите на отборите в Национална баскетболна лига днес в зала "Триадица". Общото събрание имаше много сериозен брой точки и идеи за обсъждане, като се чуха много варианти по всички теми.


Всички отбори имаха своите представители, а националният селекционер Росен Барчовски също сподели своите виждания на събранието. Оптимистичен финал на срещата дадоха Георги Глушков и Виктор Кирков.


 Новият сезон в мъжкия елит да стартира на 10 октомври е предложението, около което се обединиха шефовете на клубовете на днешното си Общо събрание.


 Повечето от обсъжданите идеи на сбирката в зала "Триадица" останаха за още допълнително мислене и през юни ще има окончателни решения.


 Въпросът с броя мачове и завъртания не намери консенсусно решение и завъртанията остават три, както досега.


 Основната причина за неяснотите е и неясният брой отбори, които ще участват в новия сезон 2020-21. Шумен неколкократно изрази интерес, но до момента не е направил официални стъпки. Срокът за заявки е 1 юли.


 Запазва се и форматът за Купата на България с 8 отбора, с недирижиран жребий на полуфинал и дирижиран за четвъртфиналите.