Броят чужденци, които може да използва всеки отбор от НБЛ едновременно на терена остава същият, както и през миналия сезон - трима.


 Задължително присъствие на двама български баскетболисти по всяко време в игра остава в сила. Общото събрание на НБЛ отхвърли идеята да се намали драстично или изобщо да няма чуждестранни играчи, както предложи Левски Лукойл.


 Президентът на БФБ и изпълняващ длъжността председател на НБЛ Георги Глушков държеше да се приеме правило, което да помага по някакъв начин на младите играчи у нас, и това се случи.


От сезон 2020-21, в състава от 12 баскетболисти за мач, всеки отбор ще трябва задължително да има по 1 играч до 19 години, и още един до 23. От сезон 2021-23 ще се увеличи бройката на млади играчи до трима.


"Тенденцията е да не се намалява тази бройка. Да се надяваме, че ще стане. Сега и водещите отбори ще трябва да се съобразят. Мачът не може да започне, ако не е изпълнено това условие, глоби няма да има," коментира Глушков.


"Оставихме въпрос за младежки лиги, за подрастващи, за А група мъже, тъй като той трябва да се реши по друг начин," допълни той. "Ще продължим това обсъждане след 15 дни. Няма смисъл да натискаме някого да направи втори отбор, ако няма играчи."