По повод отминалия Празник на Етрополския манастир „Св. Троица” от ръководството на „Елаците-МЕД” АД беше изпратен поздравителен адрес, който качваме дословно:


ДО
НЕГОВО ВИСОКО ПРЕОСВЕЩЕНСТВО
ЛОВЧАНСКИЯ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ
до
ИГУМЕНА НА ЕТРОПОЛСКИЯ МАНАСТИР „СВЕТА ТРОИЦА“
СВЕЩЕНО-ИКОНОМ ЕМИЛ ЯКИМОВ


ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Ваше Високопреосвещенство, Ловчански митрополит Гавриил, уважаеми Свещено-иконом Емил Якимов, уважаеми отци, уважаеми гости на Етрополския манастир „Св. Троица“,
Най-сърдечно Ви приветствам и поднасям моите и на екипа на „Елаците-Мед” АД поздравления, по случай големия християнски празник и празник на Етрополския манастир „Св.Троица“ - Св. Петдесетница!
Днес празнуваме рождения ден на Христовата църква, в която во веки обитава Божествената благодат на Св. Дух. Този празник Църквата е установила заради величието на Пресветия и Животворящ Дух, чрез Който ни се дарява всяка мъдрост и Който е източникът на живота! Днес получаваме свише просвещение, сила и любов!
Следвайки духовните повели на празника, нека да бъдем единни и да пазим и предаваме с любов на поколенията българските духовни и културни ценности!
Сигурен съм, че Етрополският манастир „Св. Троица“ ще продължи да бъде да бъде крепост на културата, книжнината, християнската вяра и на българската ни идентичност!
Пожелавам на Ваше Високопреосвещенство и на светите отци здраве, сила и дълголетие, за да можете със своята мъдрост и знание все така да служите Богу и да работите за духовното просвещение и развитие на Вашето паство и на Р. България!
Честит празник!


ИНЖ. ДРАГОМИР ДРАГАНОВ
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР
НА "ЕЛАЦИТЕ-МЕД"АД