Започна ремонт на покрива на сградата на кметството в Краево, в която се помещават още читалището, библиотеката и пенсионерският клуб на селото. Средствата – в размер на 40 000 лв., са предвидени в бюджета на общината за тази година.


Покривът е с площ 490 кв./м. Дейностите, които ще бъдат извършени, са подмяна на дървената конструкция, поставяне на подпокривно парадифузно фолио, дъсчена/летвена обшивка, нови улуци и водостоци, както и на система за мълниезащита, ремонт на четирите коминни тела, цялостна подмяна на керемидите с нови.


Ремонтът е възложен на местната фирма “Кава строй“. 


Преди няколко дни завърши и ремонтът на покрива на кметството в Липница, а в края на този месец ще започне ремонт на покривите на кметствата в Боженица и Гурково. И тези ремонти ще бъдат осъществени със средства от общинския бюджет. 


Сградите на още четири кметства ще се ремонтират с европейски средства. Община Ботевград започна процедура за обявяване на обществена поръчка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградите на кметствата Врачеш, Скравена, Литаково и Елов дол. Ремонтите предвиждат поставяне на топлоизолация на външните страни и на покрива, подмяна на дограма, ново осветление, мълниезащита. Общата стройност на проекта е 360 000 лева. Парите са осигурени по Програмата за развитие на селските райони. Според изискванията на Община Ботевград ремонтните дейности трябва да бъдат извършени за 210 работни дни, но не по-късно от 18 ноември 2022 год.