Селекционерът на България Пламен Марков хвърли ръкавицата към световния шампион Италия като на днешната си пресконференция, специалистът каза, че утре нашите излизат за победа срещу "адзурите" и няма да дава команди за равен на Бербатов и компания. "Италия е основният фаворит в групата, но въпреки това те няма да ни подценят. Иска ми се да го направят, но те не са от Балканите и това няма да стане. Ние излизаме с цел победа. Аз няма да давам наставление за равен резултат", каза Марков.

"Настоението е добро. Вагнер и Тунчев днес ще направят последен опит да тренират с отбора. Надявам се да мога да мога разчитам на тях утре. За Бербатов не е имало съмнение за участието му в срещата. Проблемът му бе лек-здравословен. Италия е световен шампион и очаквам да се представи като такъв срещу нас. Новите им играчи ще заместят останалите в тима", допълни наставникът.

"Взел съм решението си за титуляр за вратарския пост, но не искам сега да го обявявам. Не съм чел интервюото на Бербатов. Безспорно е, че Буфон е един от най-добрите вратари, но едва ли това ще се отрази на италианците. Независимо от големите звезди на Италия ние ще дадем всичко от себе си. Няма да започнем мача като обречени", каза още Марков.

"Задачата ми бе чрез нашия отдел, който праща повиквателните, тъй като Тунчев и Илиев имат проблеми, да пратим повиквателна на Кирил Котев, защото ни е необдохим. Не знам какво е казал Димитър Пенев по този въпрос и не мисля, че това е най-важното сега. Мартин Петров тренира, но му липсва игрова подготовка. Нормално е да е така - все пак той бе извън строя близо месец. Надявам се да ни помогне утре. Знам кои ще започнат като титуляри утре", заключи бившият футболист на ЦСКА.