Президентът на ФИБА Аман Нианг поздрави Балкан и Българска федерация по баскетбол за успешната организация на квалификационния турнир от Шампионска лига в Ботевград. Това стана чрез поздравителен адрес лично от генералния секретар на ФИБА Андреас Заклис до Българската федерация по баскетбол. Ето и пълния текст на писмото, което получихме тази сутрин на електронната поща от БФБ:


"Уважаеми, г-н Президент,


Надявам се, че това писмо Ви намира в добро състояние. 


Позволете ми да Ви поздравя искрено, също и от името на президента на ФИБА г-н Нианг, за успешната организация на квалификациите от баскетболната Шампионска лига, които се проведоха под формата на т.нар "балон" . Любезно Ви молим в това отношение да предадете нашите искрени благодарности на Вашия клуб Балкан Ботевград. Благодаря Ви отново за Вашето тясно сътрудничество, с най-добри пожелания за здраве и безопасност на всички."


Искрено Ваш,


Андреас Заклис,


генерален секретар


Квалификационния турнир на Шампионска лига бе първото международно баскетболно състезание, което се проведе след началото на пандемията COVID-19 и бе на закрити врата под формата на т.нар "балон".


Припомняме, че преди дни мениджърът на Шампионска лига Деян Лекич също даде висока оценка за организацията на надпреварата от 22-25 септември 2020 г.в Ботевград и заяви, че Балкан е готов да приеме и в следващ етап турнири от високо европейско ниво. 


В специално писмо БК Балкан благодари на всички институции, фирми и физически лица, които помогнаха на клуба за осъществяване организацията на турнира от Шампионска лига.


Официални спонсори на Шампионска лига - Ботевград 2020 бяха Застрахователно дружество "ОЗК - Застраховане", Търговска верига "Фантастико", Първа инвестиционна банка, Български спортен тотализатор, бензиностанции AVIA и "Валерий С&М Груп".  Генерален спонсор е efbet. Медиен партньор БНТ 3.


(снимки: championsleague.basketball)