Бизнесменът Иво Прокопиев е новият собственик на Ботев Пловдив, според два независими източника на Гонг. Димитър Христолов вече обяви, че Ботев официално е продаден, но скри името на човека, с който подписа сделката днес.

Източниците на Гонг са категорични, че от този момент Ботев Пд ще бъде управляван от Иво Прокопиев, който има участие в най-различни сфери на бизнеса.

Прокопиев се появи като вариант за Ботев чрез летище „Пловдив” АД като част от фондация „Бъдеще за ФК Ботев 1912”, но явно е решил в последствие да действа самостоятелно.

В момента Прокопиев е начело на група от 15 компании, които имат интереси в областта на медиите, рекламата, минното дело, информационните технологии, недвижимите имоти и редица други. Между тях са АИИ „Дейта процесинг” – един от най-големите центрове за кодиране и класифициране на информация в света; „Икономедиа” АД – издател на едни от най-уважаваните вестници “Капитал” и „Дневник”; „Каолин” АД – най-големият производител на каолин и кварцов пясък в региона; „Булброкърс” АД – водеща българска финансова компания. В групата фирми работят над 3000 души.
Прокопиев е мажоритарен собственик на летище „Пловдив” АД от миналия декември. В момента подготвя създаване на банка съвместно с немска кредитна институция.