“С участието си на тези избори искам да заявя, че ще бъдат отдаден изцяло на поетите от мен ангажименти в дадените политики. Смятам, че страната ни има нужда от законодателни промени, най-вече в борбата срещу корупционния модел на управление на държавата, както и да се преодолеят проблемите при усвояване на средства от европейските фондове“, каза водачът на листата на ПП МИР Йонко Ненчев при откриването на предизборната кампания на партията в Ботевград. Според него трябва да се предоставя възможност на “млади хора да излизат на политическата сцена, защото именно те ще допринесат за промяната както на местно, така и на национално ниво“. “Пътят към нея е дълъг, но крачка по крачка ще я постигнем. И ние от ПП МИР ще имаме заслуга за тази промяна“, допълни той и призова ботевградчани да гласуват на изборите за народни представители на 11 юли с  номер 9 в бюлетината.


Йонко Ненчев благодари на председателя на партията МИР за гласуването доверие. От своя страна Симеон Славчев изрази увереност, че “с натрупания опит, като общински съветник, с неговата енергия и младост водачът на листата за Софийска област ще допринесе за добрите резултати на партията в Ботевград и областта“.


Симеон Славчев обърна внимание, че не случайно откриването на предизборната кампания започва от Ботевград. “Партия МИР е само на две години. През есента на 2019 год., по време на местните избори, тя стана разпознаваема точно в Ботевград. Защото точно тогава заложихме на кмета Иван Гавалюгов, заложихме на хората в листата, които са разпознаваеми ботевградчани – хора общественици, професионалисти. ПП МИР залага именно на този модел“, подчерта той.


"Идеята е през платформата на партия  МИР да влязат честни, почтени, морални хора, заяви още Симеон Славчев. -Не залагаме на партийци. 90 % от нашите листи са от така наречената гражданска квота“, добави Славчев. 


Симеон Славчев маркира политиките, които партия МИР следва и които смята, “че ще изведат България от сегашната морална, духовна, социална, финансова и демографска криза“. На първо място той постави модела, наречен “Социално пазарно стопанство“. “Немският модел, който направи Германия най-силната социална, индустриална държава. Това е доказан модел, работещ за точно такива общества, като нашето. То страда не само по себе си, като общество, а страда от факта, че 30 години ни управляват хора, които нямат нито морала, нито волята, нито желанието, да не говорим за способност и експертност, да решават каквито и да било проблеми на страната. Имаме уникални дадености за развитие на туризма, на селското стопанство, на инфраструктурата. Това са основните приоритети на ПП МИР. Те са изведени пред скоби в нашата програма“, посочи Славчев. 


Един от основните акценти в програмата е и финансовата децентрализация. “През нея по-голямата част от средствата, които се генерират на територията на община Ботевград, ще остават в община Ботевград и местното самоуправление ще решава къде приоритетно да ги насочва – дали в здравеопазване, дали в образование, дали за инфраструктура и т.н. Последните години бяхме свидетели как министър-председателят, разкарвайки се със служебната си джипка из държавата, раздаваше пари на кметовете, на които сам пожелае. Това трябва да се прекрати и трябва да има равномерно развитие на всички райони в страната“, каза още Симеон Славчев. 


Председателят на партия МИР представи листата за 26 МИР. Освен водача инж. Йонко Ненчев, в нея влизат още трима млади ботевградчани: Ирена Лазарова – осмо място, Георги Кунев – девето място, Елена Василева – десето място.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!