Това стана ясно по време на днешното заседание на общинския съвет. На въпрос на съветника Дамян Маринов каква ще бъде съдбата на салона, който е затворен от няколко години, кметът Иван Гавалюгов заяви, че физкултурният салон ще бъде съборен. Сградата има тежки конструктивни проблеми и не подлежи на ремонт.


"Възстановяването му ще струва много по-скъпо, отколкото да бъде изградена нова сграда” – категоричен бе Иван Гавалюгов. Това е и мнението на експерти, които са направили обследване на физкултурния салон.  Салонът бе построен преди около 10 години, но  почти веднага покривът започна да тече, подът започна да пропада и използването на сградата стана опасна за децата. Салонът бе затворен през 2016 година.


Днес общинските съветници приеха информация за готовността на общинските училища за новата учебна година.


По време на обсъждането съветникът Георги Донков попита кога ще приключат ремонтите работи на улиците около началния етап на ОУ „Никола Вапцаров”.


В отговора си кметът Иван Гавалюгов посочи, че до две седмици ще бъдат изградени тротоарите по улица „Сан Стефано”, а след това ще започне асфалтирането на улицата. Когато ремонтът приключи изцяло, тогава ще започне реконструкцията на пространството между училището, Енергото и блока на улица „Стефан Караджа”. Ремонтът е предвиден в програмата за капиталови разходи за тази година – обясни още градоначалникът.