“Коледна магия – приказки и песни пред камината“ – така е озаглавено поредното събитие в празничния календар на Община Ботевград за месец декември. В него ще вземат участие ботевградски общественици и деца – самодейци. 


В продължение на три дни – 13, 14 и 15 декември /от 17:45 часа/ във фоайето на читалище “Христо Ботев“ – Ботевград ще звучат детски приказки и песни. Днес в четеното се включиха д-р Марияна Горгачева – общински съветник и Ванина Каменова – учител. Деца от различни училища пяха песни и рецитираха стихове, посветени на коледните празници. Обстановката във фоайето е празнична. То е отоплено. За малките гости имаше бонбони и сладкиши.


В утрешния ден - 14 декември, със същия начален час, приказки на присъстващите деца ще четат Дея Вълчева – художник и Мирослав Тончев – ръководител на младежки театър “Карнавал“.


На 15 декември в четеното на приказки ще участват кметът Иван Гавалюгов, директорът на Исторически музей – Ботевград Рени Лазарова и секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова.


Днес бе подредена предварително обявената изложба “Коледна приказка зад стъкло“ с репродукции на художничката Дея Вълчева, която е с ботевградски корени. Те могат да се видят в таблата на площад “Саранск“, срещу ОББ. Репродукциите са съчетани със стихове на поетесата Марина Бартоломеус. 


Колажи от рисунки на децата от детските градини са подредени  в пространството около обществената чешма до Историческия музей и по бул. “Трети март“. Оригиналните рисунки са показани във фоайетата на Община Ботевград, Туристическия информационен център и Многопрофилна болница за активно лечени – Ботевград. 


На 16 декември от 14:30 часа в големия салон на читалище “Христо Ботев“ ще се състои концерт-спектакъл за деца “Веселата стълбица с коледни мотиви“ с участието на Общински духов оркестър Ботевград.  


Читалищният концерт “Споделено с приятели...“ ще се проведе на 22 декември от 19 часа в големия салон на читалището.