От 16 до 18 декември 2022 г. в Пловдив се проведе „PLOVDIV OPEN 2022“. Организатори на събитието бяха спортните клубове „Бултрас“ и „Стар тийм“, както и с подкрепата на Българска конфедерация по кикбокс и муай-тай.


В турнира взеха участие 706 състезатели от 26 спортни клуба от 5 държави: България, Хърватия, Кипър, Унгария и Македония.


Местният клуб по кикбокс „Балкан Файтърс“ се включи в надпреварата с 9 състезатели, като 8 от тях направиха дебют на татами. ботевградчани спечелиха 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала. Шампион в категория над 69 кг. при юноши младша възраст стана Виктор Тошков. В дебюта си, той категорично победи двама от съперниците си с технически нокаут.     


Вторият златен медалист е Добри Иванов в категория 74 кг, при юноши старша възраст. След няколко оспорвани мача, той успя да стигне до финала и се изправи срещу национален състезател от „Стар Тийм“ - София. След два тежки рунда стана шампион в тази категория.


Сребро спечели  Васил Стоянов, който стана втори в най-тежката категория при мъжете - над 94 килограма, след като загуби от състезател на СК „Цунами“.


Мартин Христов стигна до финал в категория над 94 килограма при юноши старша възраст, но не успя да победи съперника си от клуба на домакините „Стар тийм“ и също се класира втори.                       


Мехмед Рамадан, който е родом от Пловдив, но тренира и се състезава за ботевградския клуб, се окичи със сребро в категория до 74 кг. при мъжете в стил Кик-лайт, след загуба от национален състезател на „Стар тийм“ .Той участва и в стил Лайт контакт, където спечели бронзов медал.


Другите бронзови медалисти са Калин Петков в категория до 57 килограма, стил Кик-лайт контакт, Цветомил Орлинов в категория до 57 килограма, стил Лайт-контакт и Николай Маринов в категория до 69 килограма при юстарша възраст.


Ивелин Стефанов, който взе участие в категория до 74 килограма - юноши старша възраст, не успя да стигне до полуфиналите.


Това е последното състезание за годината от спортния календар на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай-тай приключи тази състезателна година.


Клуб „Балкан файтърс“ пожелава на всички ботевградски състезатели Светли празници, здраве и много спортни успехи през следващата 2023 г.!