Генералният мениджър на Балкан Сашо Везенков сподели, че клубът му тепърва ще взима решение как да процедира, след като Арбитражната комисия отмени решението за трите служебни загуби на Левски в полуфиналната серия между двата тима. Той обаче бе категоричен, че случаят ще бъде изпратен до ФИБА. Ето какво още сподели Везенков пред BGbasket.com:


  „Сега прочетох, че съгласно българския закон за физическа култура и спорт, на играч, който е издадено разрешение от федерацията или от лигата, има право да упражнява правата си. Явно Арбитражната комисия е съставена от хора, които не се занимават със спорт.


Аз искам точно и ясно да кажа, че в цял свят разрешение за игра на даден играч се дава от ФИБА и дори за Евролигата, които са в невероятен конфликт, без това разрешение няма право да играе никой. Има точни правила и те трябва да се спазват. Според мен Арбитражната комисия не е запозната, те не са спортни юристи. Не мога да коментирам повече, но обяснението е смешно. Когато има нередовен състезател, който няма разрешение, мисля, че Нора знае повече от всички, които заседават и правят всичко това.


  За мен това обяснение е неясно и неточно. Представете си федерацията на Венецуела картотекира някой без разрешение и той може да играе, защото правилата са такива за спорта в дадената държава. ФИБА има ясни и точни правила. Не мога да кажа правилно или неправилно е, афектиран съм.


 Една наша жалба беше отменена, защото моето пълномощно е изпратено в лигата и те казват, че няма да го разглеждат. А в същото време идва обяснение, че имат право да играят по законите на спорта в България - извинявайте, но баскетболът и футболът имат правила, които не се съобразяват с дадените държави.


  За това, което е решено днес – аз не съм Тити Папазов, този артист, за когото сцената на Сатирата и даже бих казал и на Малък градски театър зад канала е тяхна. Мога ли да коментирам какво ще направи нашият клуб след преди десет минути взето решение? Обяснението им, което прочетох във вашия сайт е смешно. Баскетболът има други закони. Явно тази комисия не е запозната. Мога ли да кажа дали ние ще играем утре или вдругиден? Искам да се запозная с решението на Арбитража. Когато ФИБА каже – да, не сте прави, ние ще играем с Левски по всяко едно време. И на мен това ми е неприятно.


  Ще пратим този случай до ФИБА. Да ми каже Арбитражната комисия, че разрешението трябва да се плаща от федерацията, а не от клуба, бих го приел. Но да ми дадат обяснение, че според българските закони, щом е картотекиран от БФБ или лигата без разрешение от ФИБА, може да играе, е най-малко смешно.


  Не мога да кажа каква ще е нашата реакция. И на мен ми е крайно неприятно, но пак казвам – не съм толкова голям артист, колкото другия. Не мога да дам коментар, преди да се запозная точно с нещата, но знам, че Нора Рангелова е по-запозната от мен, за да се стигне до това решение."