Днес в Арена Ботевград се проведе Общо събрание на Баскетболен клуб Балкан. При необходимия кворум присъстващите членове на клуба гласуваха отчета на Михаил Михайлов за изминалата 2022 година. А след това приеха и оставката на досегашния Управителен съвет. Тя бе подадена на 8 декември миналата година.


Следващата точка в дневния ред бе избор на ново ръководство на клуба. Бяха предложени петима - Сашо Везенков, Теодор Пеев, Христо Ценов Иванов, Николай Иванов и Маргарит Иванов. Събранието ги избра единодушно. Бе решено да не бъде избиран изпълнителен директор. 


Също единодушно за председател на новия Управителен съвет бе избран Сашо Везенков.


"За мен е чест, но и много голяма отговорност - каза след избора Везенков, който е и генерален мениджър на БК Балкан. - Искам да благодаря на старото ръководство на клуба, с него работихме много добре, бяхме в синхрон. Не разбрах обаче мотивите, с които досегашният председател Михаил Михайлов реши да си подаде оставката.


Нашата цел ще бъде Балкан да достигне нивото на баскетбола в повечето европейски страни. И да остане пример за България, какъвто досега винаги е бил.  Уверявам ви, че Балкан ще продължи по същия път със стремеж да се доближи до нивото на европейските клубове", каза още Сашо Везенков. И добави:


"В Ботевград всеки разбира от баскетбол. Но обидно е, че за този сезон са продадени само около 200 абонаментни карти, повечето от половината от по 120 лева. Надявам се на следващото Общо събрание на клуба да присъстват поне десет пъти повече хора".