България се бори мъжки и бе близо до втора победа в световните квалификации. Пред своята публика в „Арена Самоков“ момчетата на Росен Барчовски не успяха срещу един от най-добрите отбори в Европа Литва след 70:72 в мач от група F на пресявките. Нашите са с баланс от 1-4 в своя поток, докато съперникът е лидер с 5 успеха.


След близо 4-годишна пауза Александър Везенков се завърна в националния ни отбор. Крилото на Олимпиакос, който намери място в Идеалната петица на Евролигата през миналия сезон, бе над всички с 29 точки след 11/23 при стрелбата си от игра, плюс 11 борби за дабъл-дабъл.


От неговите съотборници с по 9 точки се отчетоха Дий Бост, Димитър Димитров и Йордан Минчев, като първите двама грабнаха съответно по 5 и 7 борби.


Игнас Браздейкис бе най-резултатен за Литва с 13 точки и 6 борби. Мариус Григонис се разписа с 12 и 6 борби. Лауринас Бирутис остана с 10 точки и 5 борби.


На 4 юли от 21.00 ч. България ще гостува на Босна и Херцеговина в Сараево. Литовците пък ще играят срещу Чехия в Клайпеда.