На 23 и юли в Чавдар се проведе международният шахматен турнир за купа ,,Чавдар''. Дисциплината бе най-атрактивната блиц с по 3 минути време на човек за цялата партия. Шахматен клуб ,,Балканъ'' също взе участие в надпреварата. Ботевградчани бяха представени от Борис Борисов и абсолютните дебютанти, трениращи едва от месец в клуба под ръководството на Галин Иванов - Захарин Вълчинов и Иван Златанов. 


Истински фурор в състезанието предизвикаха новите състезатели, които не се смутиха и играха като равен с равен срещу едни от най-утвърдените шахматисти и постигнаха отличния за дебютанти резултат от 4,5 за Захарин и 4 точки за Иван. Резултатът им помогна да достигнат точков актив, който им дава право да получат международно градиране от ФИДЕ - световната шахматна организация, и да намерят място в средата на таблицата с крайното класиране. 


Галин Иванов, който също участва, постигна 4 точки, а Борис Борисов -2. Освен че е изключително доволен от играта и представянето на Захарин Вълчинов и Иван Златанов, наставникът Иванов е горд, че за краткото време, през което съществува, шахматен клуб ,,Балканъ“ вече има шестима състезатели с международен рейтинг, даващ им право на участие в най-силните шахматни турнири във всяко едно кътче на света. 


Победител в турнира стана Георги Николаев от ЦСКА.