В Ямбол не се забавиха дълго с намирането на нов треньор. „Жълто-сините“ ще бъдат водени от Александър Алексиев. Това потвърди президентът Станислав Говедаров пред Superbasket.bg. Желанието на ямболии е българинът да бъде на пейката в следващите две години. Той ще замени на поста Тони Дечев, който в началото на настоящата седмица пое Балкан Ботевград.


 За последно Алексиев работеше като старши треньор в Баскет Кам през миналия сезон. Под негово ръководство тимът от Северна Македония игра в Адриатическата лига за жени


 Има период в школата на Шампион 2006. Досега е бил начело на представителния тим за девойки до 18-годишна възраст, както и помощник в националния отбор за младежи до 20 години.


 Освен това 45-годишният специалист е бил начело на италианските Тренто Аудакс и женския тим на Фоджа, както и на френския Трап (мъже), а кариерата му преминава и в треньорския щаб на женския Берое Стара Загора. На сметката си със старозагорки има едно бронзово отличие в женската А група и в турнира за Купата на България. Може да се похвали и със сребърното отличие в Адриатика.