Община Ботевград кандидатства по плана за възстановяване и развитие с цялостно проектно предложение за подмяна на старото улично осветление във всички населени места с нови LED лампи. 


„Очакваме средства по плана за възстановяване и развитие за цялостна подмяна на уличното осветление във всички населени места в община Ботевград. В Ботевград и вилна зона Зелин уличното осветление е на 100% подменено с нови LED лампи. До този момент Общината е подменила със собствени средства и уличното осветление на няколко улици в Трудовец, ново LED осветление е монтирано по главната улица във Врачеш и една улица в Новачене“, съобщи кметът Иван Гавалюгов в отговор на наш въпрос дали в  продължава подмяната с ново LED осветление.


"По този план има предвидени средства за ново улично осветление, като в първоначалния му вариант в един от критериите за оценка бяха заложени 80-те общини, одобрени по Норвежкия фонд, но не финансирани, между които е и община Ботевград. Тези общини ще бъдат приоритетно финансирани в тази насока. Но налице са условности и въпросителни кога ще започне да се изпълнява този план. Хубавото е, че Общината има готовност, има изготвени проекти и разрешителни за строеж. Очакваме в следващите месеци да се получи и финансиране“ – каза Гавалюгов и добави, че независимо от очакваните средства по този план, Общината ще продължи да отделя собствени средства и поетапно ще подменя уличното осветление, както го е правила през последните години.