Стана известна програмата за турнира за Купата на ФИБА Европа - сезон 2022-2023. Както е известно, Балкан е в група D заедно с чешкия Опава, Патриоти Левице от Словакия и загубилия квалификациите за Шампионската лига между Керавнос Кипър, Бенфика Лисабон и Голдън Ийгъл Косово.


Първата среща на Балкан ще бъде на 12 октомври, тогава гостува в Словакия на Патриоти Левице. Следват три поредни домакинства: на 19 октомври  е домакин на Опава Чехия, на 26 октомври от играе със загубилия от квалификациите за Шампионската лига, а на 2 ноември приема словашкия Левице. Последните му две срещи в групата са гостуване на Опава на 23 ноември и на загубилия квалификацията за ШЛ на 30 ноември.


Всички срещи от груповата фаза са в сряда. Мачовете в Ботевград са с начален час 19.00.


За следващата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа се класират първите два отбора от всяка една от осемте групи.  След това те ще бъдат разпределени в 4 групи от по 4 отбора. Мачовете започват на 14 декември. Първите два отбора от тези 4 групи отиват на 1/4 финалите, които ще се играят  на 8 и 15 март в два мача на разменено гостуване. 


По два мача с разменени домакинства са и полуфиналите, които са на 29 март и 5 април. А също и финалът, който е с дати 19 и 26 април.