Водачът на листата за Софийска област Антоанета Цонева днес поднесе цветя на паметника на Незайния воин в Ботевград и участва в тържествата по повод 137-та годишнина от Съединението на България.
„Този ден е изключителен. Той е свързан с нашето ДНК. Българите сме успели да извършим чутовно дело. Въпреки Великите сили, със собствените си сили –  свещеници, офицери, орачи, учители, четници са успели да направят нещо, което е изключително важно за България.
Днес в българското общество отново има разделителни линии. Затова трябва да се фокусираме и с избора си на 2 октомври да докажем, че България върви по пътя на развита, модерна  европейска държава.  
Тези избори са съдбоносни, защото разрушителни сили за българската политическа система искат да вземат преднина, така че да обърнат европейския път на страната ни.  Това е много, много важно! Българите сме направили своя избор и той е да бъдем модерна европейска страна”- това заяви Антоанета Цонева днес в Ботевград.
Тя откри предизборния офис на „Демократична България”, който се намира в комлекс „Форум” на булевард "България". На откриването присъстваха кандидат-депутати от листата за Софийска област, граждани.
„Демократична България” е  най-проевропейската политическа сила. Ние сме познати с това, че отстояваме европейските ценности. И една от най-важните е: да имаме един закон, пред който всички граждани са равни” – заяви Антоанета Цонева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.