Днес старши треньорът на Балкан Тони Дечев направи кратка оценка на представянето на отбора на турнира Декатлон в Пловдив. Балкан го спечели, побеждавайки и в двете си срещи - с ЦСКА 80-64 и с Академик Пловдив 89-82. Той изрази мнението си и за отборите в групата на Балкан в турнира за Купата на ФИБА Европа.


Една от целите беше да спечелим турнира. Но по-основното бе да преценим къде се намираме и да видим и другите отбори в какво състояние са. 


По мое мнение нашият отбор стоеше добре, но не сме там, където искаме да бъдем. Естествено, имаме още много работа. Видяхте, че в последния момент към нас се присъедини и Митко, така че общо взето някои неща по тактика и по изчистване на детайли ще започнем пак отначало да ги правим. Труден е процесът, когато играчите идват един по един. От днес очакваме да се включи и Павлин Иванов. Така че продължаваме да работим.


Що се отнася до турнира в Пловдив, беше полезен. Успяхме наистина да направим някои неща, които не успяхме да постигнем в първите две контроли в Крайова. Тук се получиха малко по-добре. Радва ме това, че отборът показа характер. Защото имахме доста върхове и спадове и след спадовете отборът намираше сили и характер да се върне и да обърне отново хода на срещите, макар че лично аз смятам, че контролирахме и двата мача.


В предстоящитге два мача от турнира в Ботевград очаквам да видя как се чувства Павлин, той започва тренировки от днес. Нормално е да вземе участие в този турнир. Направихме турнира тук, защото искаме той да стане традиция. И второ, да представим отбора пред нашата публика и момчета да усетят атмосферата преди първия официален мач за Суперкупата.


За групата на Балкан във ФИБА Европа след снощните мачове - смятам, че няма изненади.  Общо взето случи се това, което очаквахме. В клалификационния турнир за Шампионската лига Бенфика изглеждаше най-сериозния отбор и логично той спечели квалификацията срещу Левице. Единственият отбор, който бе неизвестен за нас, беше Керавнос. Така че групата е ясна. Започваме на 12 октомври. Надявам се до тогава отборът да е в много по-добро състояние, с изчистена визия за играта и за целите, които имаме.