Тези лоши 12 минути в първото полувреме ни костваха този нервен мач, който стана, защото ние после бяхме догонващи в резултата. Вместо да се успокоим, водим като гости 10 точки, ние почнахме да играем не организирано. Аз разбирам, момчетата имаха огромно желание да победим днес и желанието доведе до грешни ходове. Аз така си го обяснявам.


Играчите ни са много опитни, но тези 12 минути в първото полувреме, в които Самоков успя да заличи 10 точки разлика и да ни поведе с толкова са твърде много за отбор с претенции, какъвто сме ние. Точно тези минути ни изиграха лоша шега. През останалото време мачът беше много равностоен, интересен за зрителите и нервен за нас треньорите, естествено. За разлика от първия мач обаче смятам, че изглеждахме по-добре. Просто не успяхме да намерим баланса за това кой да вземе нападението. Това не успяхме да оправим.


В Левице  имахме по-добър баланс. Суарез направи също рано фалове, който ни е от стабилните играчи и в подкошието и като точки. Рано прегоря в мача и го изгубихме. Сега да казвам, че Митко и Раян не са тренирали не е сериозно, защото направиха всичко възможно в мача, за да помогнат. Когато обаче физически не си подготвен в такъв равен мач трудно се получават нещата.


Мисля обаче, че показахме, че имаме потенциал. Много от играчите не са това, което трябва да бъдат. Раян знае какво може, не е тренирал от мача с Левице, а не, че Рилски са го опазили. Той искаше да разиграе останалите момчета, което и направи, но после не намерихме обратната връзка, когато трябва него да го вкараме в мача. Това трябваше да стане по-рано. Случи се чак в четвъртата част, където вече беше късно.