„Да се посмеем заедно на мегдана” не е покана за предстоящо събитие, а мотото на представлението, което малчуганите от ІІІ група в ЦДГ „Слънчице” показаха   в късния след обяд днес пред своите родители.
Последните не само се посмяха, но се и порадваха от сърце на детски спектакъл, поднесен непринудено, чисто по детски. Наградата пък за малките „артисти” бяха искрените ръкопляскания на публиката след всяко изпълнение.
Че предстоеше да се случи нещо интересно, подсказваше подредената в битов стил „сцена”: с битовата стая от едната страна и мегдана със селската чешма от другата.
Обединени под едно мото, се заредиха драматизациите на известни приказки и поучителни разказчета: за мързеливите синове на работливия селянин с поуката накрая – „Работата краси човека, а мързелът го грози”;  за съвременните изобретения – джиесема и компютъра в помощ на мързеливата дъщеря. 
И още други неща, подплатени с подходящи песнички и с Великденското хоро накрая.
Впечатление направиха и костюмите в подходящ български народен стил,  които са дело на работещите в детската градина,  с помощта на родители.
От показаното останаха доволни не само родителите. Своето задоволство от работата на детските учителки Мария Кръстева, Маргарита Ненчева и музикалната ръководителка Диляна Гоцева изрази след спектакъла директорката на градината Павлина Златарева. 
И беше напълно права, като каза, че да се работи с малки деца е и трудно, задължаващо, но и изпълнено със задоволство и удовлетворение от резултатите занимание. Не обича ли децата, този който работи с тях, по-добре да си намери друга работа.