ТПГ „Стамен Панчев” се включи в Националната седмица на четеното с прояви, подготвени от учителите по български език и литература - Марияна Петрова и Веселка Еремиева. Първата, състояла се във вторник – 12 декември, премина под мотото „Чети с мен”. Ученици от осми и девети клас четоха пасажи от поетични творби, които изучават. 


В библиотеката на професионалната гимназия днес се осъществи второто събитие, което бе наречено „Литературно кафе”. В първата част  от него – „Препоръчай книга на приятел”, се включиха ученици от различни класове с различни предложения - поетът Яворов, Хенри Сенкевич със своя  „Quo vadis” и други. Във втората - „Любими учители препоръчват любими книги”, участваха преподавателите по чужди езици – Петя Анастасова и Таня Петкова, както и директорът на професионалната гимназия - г-жа Катя Ценева. 


В третата част на „Литературно кафе”, организирана в междучасието, учениците трябваше да си изтеглят крилати фрази на известни личности. Акцентът на финала на това събитие бе: „Подари мисъл, за да започнеш да четеш!”


Също днес в училището бе организирано четене с участието на ученици със специални образователни потребности. 


Националната седмица на четенето е част от Националната стратегия на Министерството на образованието и науката за насърчаване и повишаване на грамотността на всички нива на образование.