Кандидатите за народни представители от листата за Софийска област на ГЕРБ-СДС вчера се срещнаха с ботевградчани. Така официално бе даден и стартът на предизборната кампания.
В листата са и двама ботевградчани – Дамян Маринов на трето място  и Весела Вутева-  на десето.
„За последните две години за пети път сме в същата ситуация – предизборна кампания.
Факт, който  говори сам по себе си –държавата буксува!

Две години хаосът в управлението и безвремието  за хората продължава. Хората го усещат все по-силно и по джобовете си. Цените скачат,  а държавна политика за овладяване на инфлацията – няма!” – заяви кадидатът за народен представител Дамян Маринов.

„И в тази ситуация  ние, хората на ГЕРБ по места, се опитваме да бъдем полезни на нашите съграждани.  Затова и предизборната ни кампания не е да стоим по площадите и да раздаваме листовки, а да свършим нещо полезно” – допълни той посочвайки, че само от началото на месец март с усилията и на местните активисти  на ГЕРБ се случиха неща, за които гражданите  настояват с години – положена бе маркировка на републиканския път Ботевград- Литаково- Рашково, обозначи се с пътни знаци пешеходна пътека на Е-79 в Скравена, изследват се лековитите води в региона.

„България за две години спря. Нищо не се направи. А една държава спре ли за две години, последиците се измерват в десетилетията след това.” – заяви водачът на листата Младен Маринов.
„Аз се радвам, че Дамян Маринов се съгласи да участва в тези избори и  че Ботевград има двама представители в листата. Това не е случайно – Ботевград е една от най-големите и развити общини в Софийска област. И когато има силна изпълнителна власт, когато се работи добре с местната власт – с общинските съвети и кметовете, може да се направи още повече” – изтъкна Младен Маринов и даде пример с болницата, която се обновява със средства, отпуснати от последнотото правителство на ГЕРБ.
„В нашата листа има много млади хора. И това е политиката на ГЕРБ занапред – постепенно с приемственост да им предадем щафетата на тях.
Надявам се, че на изборите на 2 април повече млади хора ще излязат да гласуват и да подкрепят ГЕРБ-СДС. В труден момент, какъвто в момента сме в България, хората трябва да изберат нещо познато. Да изберат личности, които са видели, че се справят в кризи. ГЕРБ-СДС има административния капацитет, кадрите и опита, в това число и горчив от грешките, които сме правили. Но ние сме тези, които имат увереността, че можем да стабилизираме страната и да я върнем в нормалните граници – да живеем в предвидима и сигурна среда” – изтъкна водачът на листата Младен Маринов и призова на 2 април ботевградчани да гласуват с номер 2 в бюлетината.


Купуването и продаването на гласове е престъпление.