Венци Петков, ЦСКА: Борехме се до края, но не издържахме. Бързо ни направиха разлика и оттам вече не можахме да се върнем.  Напускането на Георги Боянов заради контузия повлия на играта ни, той е един от основните ни играчи. Въпреки неговото отсъствие - не знам дали ще моше да се включи във втората среща - смятам, че имаме сили да изравним серията и да я върнем в Ботевград.


 


Николай Грозев, Балкан: Не започнахме добре, може би причина за това бе фактът, че ги победихме в последните два мача. През втората четвъртина обаче заиграхме значително по-добре, особено в защита, и обърнахме резултата в наша полза. Преди срещата Александър Везенков ми пожела да вкарам 15 точки. Не можах, стигнах до 14.  Със сигурност това негово пожелание остава и за втория мач.


 


Васил Христов, треньор на Балкан: Започнахме припряно и очакванията към двубоя бяха по-различни. Изпуснахме някои отворени стрелби, избързвахме с решенията в нападение и имахме лоша организация в началото. Това позволи на ЦСКА да реализира доста точки на бърза атака през първите пет минути от двубоя и да отвори разлика. След това успяхме да намерим по-добри решения в нападение и да бъдем по-търпеливи, да се върнем в двубоя до полувремето, както и да го контролираме.  Всички играчи имаха голям принос. Нападението на Диксън вървеше и той взимаше добри решения. Отборът като цяло стоеше много добре. Неговите точки дойдоха, защото беше намиран на чисти позиции от всички. Стремим се да приключим серията в два мача. Излизаме в София за победа. Призовавам феновете да дойдат и да ни подкрепят. Със сигурност ще оставим сърцата си на терена във всеки един двубой


 


Росен Барчовски, треньор на ЦСКА: Не можем да издържим при натиск от много хора, не можем да издържим срещу агресивна защита. Започваме да правим грешки и ни наказват. Това си е наша слабост, откакто останахме в такъв състав и не можем да я поправим. Това е осноната причина поради която губим мачовете. Имахме шанс при 5 точки, но дойде грешката на Дамян Минков, която бе непринудена. Това е една от  нашите грешки. От 17 грешки, които направихме, сме получили 28 точки - една трета от всички, които ни вкараха. В постепенно нападение бяхме сравнително добре.


Във втория мач ще се опитаме да изчистим повечето от грешките, когато успеем да го направим, ще спечелим. Притеснително за мен е състоянието на Георги Боянов. Защото с него изглеждаме винаги по-добре., имаме много аргументи в нападение и в борбата под коша.  Но това е положението този сезон. Ще се опитаме във втория мач, няма да подарим лесно на никой.