Георги Боянов, ЦСКА: Въобще не беше лесно да победим днес, защото Балкан  са добър отбор, настоящ шампион, в Европа играе страхотно. Събраха се доста мачове през малки периоди.  Много добър мини-рън направихме четвъртата част, след който поведохме с 3-4 точки. Получи ни се и защитата и спечелихме мача. Мисля, че това, което подобрихме, е комуникацията вътре в игрището.  Днес ни беше най-добрата среща до този момент - както в защита, така и в нападение.


 


Даниел Клечков, треньор на ЦСКА: В края на мача те имаха отворени шутове, които не можаха да вкарат. Ако бяха ги вкарали, щеше да е много трудно.  Също така направиха грешки, от които ние успяхме да се възползваме и да вкараме лесни кошове. Като цяло мачът бе много равностоен през цялото време. Ние вкарахме 18 точки от бърза атака и това бе нашето предимство. Днес играхме доста по-бързо, което се надявам да продължи, така трябва да играем.  Излизаме всеки за за победа, не винаги се получава, но това ни е нагласата.


 


Мартин Сотиров, Балкан: Прекалено много грешди допуснахме през второто полувреме.  Те ни направиха разлика, но след това успяхме да се върнем в мача.  Но след това отново нова серия загубени топки  и просто нямаше как да победим.  Нямам никакъв коментар за съдийството, със сигурност не са ни виновни. Не съм гледал колко изгубени топки имаме през второто полувреме, но са около десет.  Когато падна на пода Девин Харис, малко се стреснахме, защото той ни е основният гард и без него нещата щяха да бъдат много по-трудни, особено при предстоящата ни  натрупана програма в следващите два месеца. Но се радвам, че всичко с него е окей.  Срещу Порто, а срещу който и да е отбор във ФИБА Къп, ще се опитаме да играем здраво Още преди първата врътка предполагам, че много хора не са си мислели, че имаме  шанс да продължм напред, а ние станахме първи. Така че във втората врътка защо да не сторим същото.


 


Петър Златанович, треньор на Балкан: Реално не контролихме мача.  Губиме с 10, наваксаме,  пак се връщаме, допускаме лесни точки.  Един такъв дерби мач не трябва да се играе по този начин, трябва да се контролира.  Отдавамго на загубени топки и на моменти , които трябваше да изиграем малко по-умно.  В момента реално се намираме в малка дупка, от която със сигурност ще излезем.  Надявам се това да стане още в сряда, когато приемаме Порто за ФИБА Къп.