По повод Световния ден на водата – 22 март, и местната инициатива на същата дата – Ден на жабешкото блато, ОП Туризъм организира надпревара за макет и рисунка на Защитената местност “Мухалница“ за учениците от първи, втори и трети клас на трите основни училища в Ботевград. Днес в арт пространството зад Община Ботевград се състоя награждаването на победителите. Директорът на ОП “Туризъм“ Силвия Маринова посрещна децата, техните ръководители и родители. Тя поздрави малките участници за въодушевлението и усърдието, с което са работили, и ми благодари за активното участие. 


Класовете, изработили най-хубави макети на защитената местност “Мухалница“ с жабешкото блато, са: трети “в“ – ОУ “Никола Йонков Вапцаров“, трети “б“ – ОУ “Васил Левски“ и  втори “в“ – ОУ “Св. св. Кирил и Методий“. В тази категория бяха присъдени и две специални награди, които отидоха при втори “а“ клас на ОУ “Васил Левски“ и трети “д“ клас на ОУ “Никола Йонков Вапцаров“. 


Наградите за рисунка получиха Петър Миланов от първи “а“ на ОУ “Никола Йонков Вапцаров“, Калин Христов от първи “а“ клас на ОУ “Васил Левски“ и Елена Атанасова от първи “б“ клас на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“. И тук бяха раздадени три допълнителни награди – на: Савина Михайлова – първи “б“ клас на ОУ “Никола Йонков Вапцаров“, Георги Иванов – първи “а“ клас на ОУ “Васил Левски“ и Вяра Василева – първи “а“ клас на ОУ “Св. св. “Кирил и Методий“. 


Автор на най-интересната рисунка, изобразяваща жаби на море, е Велизар Илиев от първи “г“ клас на ОУ “Никола Йонков Вапцаров“. Той също получи награда, поздравления за идеята и детайлното изпълнение. Организаторите му пожелаха да продължава да рисува с такова въображение и с хъс. 


Рисунките и макетите са изложени в Туристическия информационен център и ще останат там в продължение на месец. Който желае, може да разгледа изложбата.