Бойко Миленков, треньор на Берое: Преди дни подадох оставка, но не я приеха


Не мога да кажа, че не съм щастлив.  Отборът се представи на доста високо ниво, накрая имахме и късмет. Не ни се бе случвало да вкараме повече от 50 точки през първото полувреме. Вероятно имаше известно подценяване от страна на Балкан. В предишния ни мач тук загубихме с 35 точки разлика, сега бе доста по-различно.


Успехът ни е добре дошъл, като се има предвид проблемите, които ни съпътстват. Преди няколко дни дори подадох оставка, но не я приеха.  Дали е временно, не мога да кажа.


Ние сме на седмо място в момента. В плейофите ще играем с втория след редовния сезон. Както се развиват нещата, Балкан може да бъде изместен от второто място. Не, че предпочитам Балкан за съперник, но през пролетния полусезон ЦСКА направи добра селекция и играе много силно.


 


Мартин Стефанов,Берое Всичко дължим на Бойко


Берое: Ключът беше в защитата. Този път успяхме да поиграем малко в защита, в сравнение с последните 4-5 мача в НБЛ и в Балканската лига. Днес показахме сърце. Всичко това дължим на Бойко. Смятам, че изиграпме най-добрия си мач от началото на сезона. Да, стопиха ни 24 точки преднина - не може цял мач да играеш на високо ниво, има спадове. За последната тройка, която вкарах и която се оказа победна - беше много добре отиграна ситуация от нашия гард Келси Барлоу. Подаде ми я навреме и - Божа работа - влезе, късмет. Преди този мач имахме малко проблеми, но смятам, че нещата се пооправят. Готвим се за Файнъл Фор на Балканската лига и за плейофите.


 


Петър Златанович, треньор на Балкан: Много слаб мач за нас. Въобще нее започнахме добре, не играхме в защита и оттам дойде тази голяма разлика от 24 точки.  Стопихме я в последната част, имахме и немалък шанс да победим, но не се получи. Отново защитата ни бе проблем. Все още не сме се отърсили от загубата на полуфинала за Купата на България. Смятам, че проблемите ни са главно психологически.  В решителните последни минути Мануел Суарес не игра, тъй като получи удар в коляното и самият той обяви, че не е в състояние да доиграе мача. Тепърва ще видим какво е състоянието му.


 


Димитър Димитров, Балкан: Трудно се говори след такъв мач, особено след загуба. Не играхме никак добре. Ако продължаваме така, ще ни бъде още по-трудно. Имаме да решаваме проблеми, дано успеем да се справим.