Министерството на младежта и спорта откри процедура за набиране на проектни предложения по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти. По нея ще се финансират ремонти на спортни обекти – общинска собственост, чието предназначение няма да се променя най-малко пет години, считано от датата на кандидатстване. 


Общият финансов ресурс на Програмата е 10 000 000 лева, които ще се предоставят при условие на осигурено и споделено от кандидатите финансиране в размер на 50% от стойността на инвестиционния спортен проект. Дейностите по тези проекти следва да се реализират не по-късно от 30 юни 2025 година. 


Проектните предложения ще бъдат оценявани по методика, разписана в Националната програма. В съответствие с условията, община Ботевград възнамерява да кандидатства за финансиране на проект за ремонт на трибуните на градския стадион “Христо Ботев“. За обекта се изготвя изискуемата техническа документация. Това се посочва в докладна записка, с която общинското ръководство иска от Общинския съвет да даде съгласие за кандидатстване с проектно предложение “Ремонт на трибуните на стадион “Христо Ботев в Ботевград“ на стойност 600 000 лева, а при одобрение на проекта, Община Ботевград да осигури необходимото самоучастие, възлизащо на 50% от стойността му.