По традиция жителите и гостите на Етрополе посрещнаха новата 204 година на централния площад.


За разлика от други години, преобладаваха младежите.  Имаше ги в изобилие празничното настроение и традиционните български хора.


Кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров поздрави всички гости и жители с пожелание за здраве, мир и просперитет.


„Със сигурност измина една нелека година и от страна на това, че тя беше изборна. Изборна година, която всички вие гражданите, обединени в името на просперитета на община Етрополе, излязохте, за да кажете, че времето за промяна е настъпило. 


С вашия избор, вие показахте, че имате готовност нашата община да се промени, да сложим ново начало и бъдете сигурни, че такова ще има. 


В мое лице и в лицето на моя екип предстоят нелесни решения, които ще са водени от три думи: просперитет, справедливост и морал. Благодаря ви за подкрепата. Благодаря ви, че сте обединени. 


Пожелавам новата година да е благодатна, да е плодородна и най-вече да е мирна. 


Да ни е честита 2024 година!,”  


След което празнична заря освети небето над града. За малко централният площад щеше да се окаже тесен за голямото новогодишно хоро под звуците на Етрополската духова музика. 


Сред гостите на Централния площад бяха заместник-кметовете Ивайло Георгиев и  Станка Димитрова, общински съветници и представители на общинска администрация.