в Примера дивисион поне до изиграването на мача на Барселона срещу Валядолид. Аржентинският нападател Гонсало Игуаин вкара и четирите попадения за драматичната победа на столичани с 4:3 над храбрия тим на Малага. Гостите повеждаха на три пъти и бяха близо до сензацията, но фамозната игра на Игуаин и странното решение на съдията Итуралде Гонсалес да отсъди дузпа в 76-ата минута обърнаха двубоя. За да е драмата пълна, стражът Арнау спаси удара на Игуаин, но при добавката нападателят не сгреши и хвърли в екстаз феновете по трибуните. 

Шоуто в испанската столица беше гарнирано с общо три дузпи и червен картон на Серхио Рамос малко преди почивката. Въпреки това, футболистите на Бернд Шустер показаха характер и стигнаха до победата, която ги изведе начело в таблицата. Реал има 23 точки и води с една пред Барселона, която по-късно тази вечер приема Валядолид. 

Головата фиеста на "Сантяго Бернабеу" започна от самото начало, като първи ликуваха гостите. Комична грешка в защитата на Реал позволи на Едисеу да се измъкне отдясно и да простреля Касийяс в 6-ата минута. Само две по-късно Игуаин се озова на стрелкова позиция и изравни. Последва мощен натиск на "рохибланкос", но Ван дер Ваарт и Снайдер пропуснаха от изгодни ситуации. Това бе умело използвано от футболистите на Малага и в 18-ата минута те отново излязоха напред в резултата. Този път виновник за гола бе Габриел Хайнце, който помисли, че Байя е в засада, но флагът на страничния съдия не помръдна и нападателят на гостите не сбърка.

Реал отново се вдигна на щурм, като достигна до второ изравняване в 36-ата минута. Тогава реферът Итуралде Гонсалес даде дузпа за игра с ръка на Уелигтон, а Игуаин показа хладнокръвие и от бялата точка направи 2:2. В самия край на полувремето домакините преглътнаха нов горчив хап, но не под формата на гол. Серхио Рамос си изпусна нервите при единоборство с Дуда и беше изгонен.

На почивката Шустер се видя принуден да вкара защитник в лицето на Мичел Салгадо и извади от игра Снайдер. Това дезорганизира действията на Реал в средата на терена, но опасностите пред Арнау не намаляха. Когато се очакваше пълен обрат, гостите за трети път тази вечер поведоха. Точен беше Апопо от дузпа след нарушение на Гаго срещу Дуда. Радостта на Малага обаче не продължи дълго и Игуаин направи 3:3, оформяйки свсоя хеттрик още в ответната атака. 

След още няколко минути се стигна и до кулминацията на представлението. Главен актьор в сцената отново бе вездесъщият Гонсало Игуаин. Аржентинецът се строполи в наказателното поле без да е бил докоснат от Калеха, но съдията наду свирката и дори показа жълт картон на футболиста на Малага. Игуаин заложи топката в опит да донесе победата на Реал, но стражът на гостите Арнау парира шута му. Кълбото обаче се върна при нападателя и той сложи точка на спора с четвъртия си гол в спектакъла на "Бернабеу".

РЕАЛ (МАДРИД ) - МАЛАГА 4:3 (2:2)
0:1 Елисеу (5)
1:1 Игуаин (8)
1:2 Байя (18)
2:2 Игуаин (37) д.
2:3 Апопо (70) д.
3:3 Игуаин (71)
4:3 Игуаин (78)

РЕАЛ (4-3-3): Касийяс; С. Рамос, Канаваро, Хайнце, Марсело; Гути, Гаго, Снайдер (46 - М. Салгадо); Ван дер Ваарт, Игуаин, Дренте
Старши треньор: Бернд Шустер

МАЛАГА (4-4-2): Арнау; Хес, Росрио, Уелигтон, Калеха; Елисеу, Мигел, Апоо, Дуда; Байя, Адрин
Старши треньор: А. Т. Флорес

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Хайнце, Игуаин, Гаго (РМ); Уелигтон, Дуда, Калеха (М)
ЧЕРВЕН КАРТОН: С. Рамос (44')
СЪДИЯ: Итуралде Гонсалес
СТАДИОН: "Сантяго Бернабеу", Мадрид