Надеждната охрана на изборните секции, сигурността и честността на вота за Европейския парламент и Народното събрание на 9 юни, обсъдиха на работна среща областният управител Силвия Арнаутска и директорът на ОДМВР-София старши комисар Тихомир Ценов. В срещата взе участие и началникът на отдел „Охранителна полиция“ в дирекцията комисар Петър Соколов.


Г-жа Арнаутска информира ръководителите на ОДМВР-София, че организацията за изборите се движи съгласно приетата с решение на Централната избирателна комисия хронограма. 


За изборите за членове на Европейския парламент от Република България и Народно събрание в Софийска област са образувани 409 секционни избирателни комисии като избирателите са 188 430 за Народно събрание и 189 540 избиратели за Европейски парламент.


От ОДМВР-София информираха, че разчетите за гарантиране на сигурността и честността на вота вече са готови. Над 500 полицаи от дирекцията ще бъдат ангажирани с охраната на секциите и на целия изборен процес в областта. 200 полицаи от други структури на МВР също ще се включат в организацията за провеждането на прозрачни избори. 


„Уверена съм, че с обединени усилия ще изпълним задачите, които са ни поставени от служебното правителство и премиера Димитър Главчев, според когото приоритет за нас като областна администрация е подготовката и провеждането на честни и прозрачни избори“, обобщи в края на срещата г-жа Арнаутска. Тя пожела успех на ръководството и служителите на ОДМВР-София в отговорната им работа.